Pemzli.hu -Válogatott festőművészek oldala- - Fórum: Neocolor II

Bejelentkezés

Felhasználónév:  Jelszó:    Regisztráció |  Elfelejtett jelszó

Téma nyomtatása
Neocolor II
kamilla reti
#61 Hozzászólás nyomtatása
2012-09-22 17:21

Rangidős tag

Regisztrált: 09.02.11

Valóban !! Milyen figyelmetlen vagyok. Ott nem is jártam. Smile

www.artcreator-digitalpainting.com
nordwick
#62 Hozzászólás nyomtatása
2012-09-22 18:44

Őstag

Regisztrált: 15.11.11

Dehogy vagy. Én dugtam el nagyon. Smile

http://www.csanalosi.net/index.htm
nordwick
#63 Hozzászólás nyomtatása
2012-11-27 16:48

Őstag

Regisztrált: 15.11.11

Neocolor II és az enkausztika.

... folytatni kellene a Neocolor II lehetőségeinek ismertetését ... mert valóban rengeteg dolog van még... Sad
A Neocolor II viasz bázisa azt sejteti, hogy lehet vele enkausztikát készíteni. Látható lesz, hogy nem is akár milyet.
Ez egy hosszabb fejezet lesz, mert sokféle lehetőség van.

Rögtön a legizgalmasabbal kezdem, mert az másféle viaszfestéseknél nincs.

1. Első változat.

Fogjunk egy papírt, kartont és melegítsük fel. Lehet csak egy területét felmelegíteni, ha a festmény készülését tudjuk úgy szervezni, hogy területről területre is haladhatunk. ha nem akkor az egész papírt.
Ehhez kell egy lap, pl fémlap, ami egyegyletesen osztja el a hőt, és valamilyen melegítő eszköz, ami egyenletes hőt képes adni.
A fémlapot megemljük, (valamilyen lábakra helyezzük), és aláfűtünk Smile Pl gyertyákkal.

A gyári ismertetőn látható egy elrendezés: http://www.csanal...leiras.pdf (A Neocolor I ismertetésénél, rögtön a pdf első oldalán)

... de sok féle megoldást ki lehet próbálni, nekem például a mostanság konyhai gyakorlatban elterjedt üvegtetjű négyszögletes főző-sütő szerkezet is bevált... aminek az aljában egy rezsószerű dolog van csak a hőeloszlást segíti az edény alja, ami recés, és teflonszerű ... valamint hőfokszabályzója van, amit elég alacsony hőfokra is be lehet állítani.

Ha a fém lapra ráteszzük a papírt, akkor az valamennyire felmelegszik - Mindenhol. DE ha most nekinyomjuk a krétát, akkor odaszorul a fémlaphoz, és sokkl jobban megvalósul a fémlap-papír hőátadás, és a kréta érintési pontjában sokkal melegebb lesz mint máshol. Ez a hő a kerátának is átadódik, az megfolyik, és egy kis meleg "kupacot" hagy a paíron. Ha elemeljük a krétát , akkor a kis kupac lehűl.
Ezt a folyamatot nagyon-nagyon gyorsan is lehet végezni, nagyon intenzív színű, és térbeli 3d-s (mint az impasztónál) felület alakul ki. ha egy másik színnel az egyikre pöttyözünk, akkor a már ottlévő is felmelegszik, és folyósan keveredik az éppen lerakottal. Ebből nagyon szép dolgokat lehet kihozni.

Hátrányok:
1. sokat kell kísérletezni, hogy ráérezzen az ember a hőmérsékletek optimális voltásra, a "megfolyásokra", jól időzítsen a kréta "elemelésénél", felvegye a jó sebességet. De aki már a kézi melegítésnél való viselkedéseket ismeri, annak ez könnyebb.
2. "Zabálja" a krétát. (De ez relatív) A Neocolornál az ember megszokja hogy "alig fogy" (más krétákhoz képest), ehhez képest ez a technika annyira fogyasztja a krétát, mintha normál pasztell lenne.
3. Erősen papír- (karton) függő.

...
Szerkesztette: nordwick - 2012-11-27 16:54

http://www.csanalosi.net/index.htm
Ugrás a fórumra:

Share

Copyright ©2011
Az oldal tulajdonosa és üzemeltetője Kagyerják Attila Tamás
Elérhetőség:kapcsolat@pemzli.hu